Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – DIETA MAMY

W oddziale położniczo-ginekologicznym Szpitala Powiatowego im. Jana Pawła II w Trzciance realizowany jest program pilotażowy:

STANDARD SZPITALNEGO ŻYWIENIA KOBIET W CIĄŻY I W OKRESIE POPORODOWYM – DIETA MAMY

 

Celem głównym programu pilotażowego są:

– wdrożenie modelu żywienia zapewnianego kobietom w ciąży i w okresie poporodowym,

– propagowanie zasad zdrowego odżywiania wśród pacjentek po zakończeniu hospitalizacji w oddziale położniczo-ginekologicznym.

 

Sposób realizacji pilotażu obejmuje:

 –  zapewnienie wyżywienia przeznaczonego dla kobiet w ciąży i w okresie poporodowym,

 –  dyżur dietetyka w dniach: poniedziałek i piątek w godzinach 10:00 – 13:00 (pokój edukacyjny – III piętro oddziału internistyczno-kardiologicznego),

 –  konsultacje dietetyczne przeprowadzane w oddziale położniczo-ginekologicznym,

 –  konsultacje dietetyczne przeprowadzane do 2 miesięcy po porodzie drogą elektroniczną pod adresem e-mail: kasiagarstka83@gmail.com,

 –  informacje dotyczące żywienia można znaleźć na stronie internetowej Instytutu Żywienia i Żywności: www.ncez.pl.

 

Szpital Powiatowy
im. Jana Pawła II w Trzciance
ul. Sikorskiego 9, 64-980 Trzcianka

kancelaria@szpital-trzcianka.pl

Rejestracja do Poradni Specjalistycznych tel. 67 35 23 201/202

 

Sekretariat Szpitala tel. 67 35 23 100 faks. 67 35 23 299

Otwórz